dilluns, 25 de novembre del 2013

Mindmeister i Fluxogrames

Mindmeister:

L'eina Mindmeister et permet fer mapes conceptuals, és a dir, petits resums amb claus que et permeten entendre millor i simplificar els temes que tractis a classe. 

També et permet fer mapes conceptuals sobre diferents àrees molt diferents a les de l'educació, com mapes que serveixin per oci o fins i tot mapes que et simplifiquin una dieta a seguir; portar una vida saludable. Aquests mapes els podem trobar en diversos idiomes: anglès, castellà, francès ... 

La forma de classificació d'aquests mapes es distribueix segons l'àrea a què barren dedicades: oci, educació, viatges ... 
I en cada àrea podem trobar vídeos de tots els idiomes anteriorment nomenats. 

Els mapes són classificats segons el nombre de visites que reben, del temps que portin en l'eina i els quals destaca l'eina perquè realitzin satisfactòriament la seva funció informativa i explicativa. L'eina ofereix diferents tipus de subscripció depenent dels interessos dels usuaris que decideixin utilitzar aquesta eina.



http://www.mindmeister.com/es

Diagrames de flux

Els diagrames de flux són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. La seva utilització prové del món de la informàtica però avui en dia s'utilitza en molts diferents àmbits. Per als futurs mestres contemplem dues utilitzacions:
  1. Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
  2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...
Els fluxogrames tenen una simbologia molt definida de la que en podem destacar:


Per poder crear un diagrama de flux correctament s'han de seguir una sèrie de normes o pautes:
Generalment s'utilitzen uns símbols ja establerts que tenen un significat específic. A continuació posaré els principals símbols que s'utilitzen i la seva funció per tal de que no tingueu cap dubte quan elaboreu el vostre. 




Per a pressa de decissions


  Per les operacions d'entrada o sortida


 


Per començar o acabar


Per pasos, processos o instruccions a seguir





L'eina online més útil per poder elaborar diagrames de flux és el Gliffy. No és molt complicada d'utilitzar, ja que és força intuïtiva. Posaré un exemple de diagrama de flux per tal de que us pugueu fer una idea de com són:


Pàgines d'on he extret la informació:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada