dilluns, 25 de novembre del 2013

Glogster




Glogster és una eina web 2.0 que ens permet crear murals digitals multimèdia. Els murals realitzats amb Glogster poden ser impresos, inserits en un web (bloc d'aula, personal, etc.), Projectats i utilitzats a classe mitjançant una PDI o pissarra digital normal com a suport a la presentació d'uns determinats continguts.
No és difícil recordar els murals que realitzàvem de nens a les escoles quan l'EGB es va implantar a Espanya com a sistema educatiu. Buscàvem textos en llibres, imatges en revistes i diaris, realitzàvem dibuixos, etc. Per tal de presentar el resum de tot l'après relacionat amb algun tema de Ciències Socials, Matemàtiques, etc.
L'ús dels murals i els pòsters no s'ha abandonat en els centres, si bé ja no s'utilitzen com recAurso didàctic amb l'assiduïtat amb què es realitzaven en altres temps. No obstant això, no hem d'oblidar les seves possibilitats educatives.
En el n º 8 del Revistaeducativa.es es recull que "Un mural, cartell o pòster, en el context didàctic, és un plec de cartolina o una tira de paper continu, que fixat a la paret de l'aula, presenta una sèrie de continguts didàctics d'una manera gràfica i visual amb l'objecte de deixar constància de forma permanent d'aquesta informació ".
Com tot evoluciona, les TIC han incorporat a l'ensenyament nous recursos, especialment relacionats amb els elements multimèdia i la interactivitat que enriqueixen, encara més, les possibilitats dels murals i els pòsters. Evidentment, aquest concepte ha evolucionat i en l'actualitat haurem d'incorporar la versió digital d'aquest recurs didàctic.

Possibilitats educatives dels murals i els pòsters

Què poden aportar aquest tipus de recursos als nostres processos d'ensenyament-aprenentatge?
Fonamentalment, podem trobar tres tipus de valors diferents:
  • L'elaboració del mural és un element fonamental en el procés de construcció dels nostres aprenentatges, tant de forma individual com col · lectiva
  • Els murals pòsters, etc. ens permeten realitzar una representació multimèdia de continguts per tal de presentar MAA, i fàcilment els mateixos.
  • Afavoreix el desenvolupament de diferents competències, especialment la creativitat.

http://www.glogster.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada