dimarts, 29 d’octubre del 2013

Com parlar bé en public!

L'altre dia a la classe de COED vam mirar un vídeo de Sir Ken Robinson.
Tractava sobre una conferència sobre si les escoles maten la creativitat dels nens. 
A Coed ens va fer veure aquest vídeo perquè treballèssim sobre ell. 
El treball consistia a agafar apunts sobre la forma en que dòna la conferència i el contigut d'aquesta conferència. 
Primer ens va posar el vídeo i cadascú va aprendre apunts del contingut i de la forma. Un cop ja visionat el vídeo i cadascú amb els apunts respectius ens vam agrupar en grups. 
Cada grup havia de posar els seus apunts en comú i treure un treball de grup sobre el contingut de la conferència i la forma en la que el senyor Ken Robinson la dona. 
El treball un cop acabat l'hem tingut que penjar en el blink perquè el professor pugui observar cadascún dels treballs online. 

Treball del grup:

LAS ESCUELAS MATAN LA CREATIVIDAD”, Sir Ken Robinson


El vídeo que hem vist a classe tracta d’un home, Ken Robinson, parlant sobre la relació que hi ha entre la creativitat i l’educació. Aquest explica que les dues coses són importants per igual, però que actualment a través de l’educació estem eliminant la creativitat.


El que parla i la manera en com ho fa està relacionat perquè tot ho explica de manera creativa.
Al fer l’anàlisi formal del vídeo podem veure que Ken Robinson a l’hora de començar la seva explicació transmet una mica d’inseguretat ja que té la veu tremolosa, però a mesura que va avançant deixa de fer-ho.


Al llarg del vídeo veiem que l’orador utilitza un to familiar i això fa que els espectadors li tinguin confiança i el sentin proper a ells. Totes aquestes tècniques que utilitza mentre parla les acompanya amb paròdia i ironia, però a la vegada amb serietat pel tipus de tema que està tractant.


Les explicacions que dóna són entenedores, i això ho aconsegueix al utilitzar preguntes retòriques i al exemplificar amb experiències pròpies tot allò que explica.
La seva posició envers al públic és bona ja que reparteix la seva mirada arreu, tot i que hi ha una manca de gesticulació.

A continuació us afageixo el vídeo perquè li pogueu donar un cop d'ull sobre la conferència: las escuelas matan la creatividad TED 2006.
                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada