dimecres, 16 d’octubre del 2013

Com analitzar un bloc!

 Preguntes per analitzar una sèrie de blocs educatius:
  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....)
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
  • Qui els publica?
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
  • Quina plataforma utilitzen?
  • Com són les entrades?
  • Quines competències s’hi treballa?
  • Hi ha comentaris?
  • A qui va dirigit?
  • Hi ha blocroll?
El bloc que he escollit per analitzar és: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/




Aquest blog és d'una mestra que ens explica les activitats que realitza amb la seva classe. Aquest blog està dirigit per els pares i altres mestres que vulguin compartir les seves experiències a l'aula. Ens ensenya materials, recursos, excursions i enllaços d'interès. 

Hi ha publicats continguts molt diversos i amb formats diferents, presentacions, imatges, enllaços,vídeos, escrits...
Presenta una estructura formada per vàries parts. Una capçalera amb el títol del blog. Just a sota del títol té sis menús, cinc d’ells van a pàgines estàtiques sobre les altres classes de l'escola. Una columna central.
La plataforma que ha utilitzat per crear el seu blog és Blogger.
Les entrades mostren diferents activitats i experiències que ha tingut amb els seus alumnes.
Algunes de les entrades contenen comentaris de persones interessades en aquest àmbit que li aporten la seva opinió

Per fer aquest anàlisi primer he observat tot el que presenta i com ho estructura, després ho he valorat i per últim he pensat en tot allò que es podria afegir o millorar.


  1. El que es veu:

Només obrir el blog veus un gadget que a l’esquerra té un rellotge i d'un calendari. Té un fons amb ratlles de color fosc per centrar la vista en la lletra. Sota de la capçalera hi ha unes pàgines estàtiques. La columna principal conté les etiquetes que classifiquen les publicacions fetes, les entrades publicades amb títol gran amb lletres de color taronja arxius i lloc d'interes, organitzades amb cronologia inversa i la data de la seva publicació també està amb lletres molt grans de color gris. Les entrades contenen text escrit amb una lletra majúscula amb imatges grans, ens fa una descripció dia a dia del que fan a l'escola. Sota de cada entrada hi ha la possibilitat d’escriure un comentari.  A l’esquerra hi ha una barra lateral que conté pàgines d’interès de l’autor, seguidors, cercador del blog, col·laboracions, blogroll, calendari, rellotge, bústia de notícies, llista de comentaris, el nom dels col·laboradors, blog, enllaços a pàgines d’activitats i contes.


   2. La meva opinió:

Considero que la tria del color dels títols i del text en general és correcte respecte el color utilitzat en els diferents fons, ja que permet una fàcil i clara lectura.  És un bloc ple de activitats i imatges que agraden i proporcionen diferents idees a altres lectors per poder realitzar-les.
és un bloc simple, no posen gaire color però això fa que estiguis més interesat en el contingut que amb les aplicacions. Les grandàries de les lletres són correctes. Però jo el faria una mica més visible per cridar una mica més a l'espectador o lector.
M’agrada el fet que ofereixi una gran quantitat de recursos variats que poden ser molt útils per a tothom. A més, les explicacions de les seves experiències com a mestre poden servir d’exemple per a molts altres. 


     3. Aspectes que milloraria:

·                     Intentaria utilitzar un fons de colors més clars.
·                     El títol del blog el posaria mes cridaner i el canviaria de color.
·                     Etiquetaria millor les entrades
·                     Les dates no fa falta que siguin tan grans.
·                    I posaria llicencia de creative commons



Lloc d'informació: 

http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada