dimarts, 29 d’octubre del 2013

Identitat i territori

Identitat i territori és el treball que hem presentar al mòdul de les assigantures de COED i de GTIC.
Aquesta exposició es fa per parelles però nosaltres som tres noies ja que una noia ha tingut problemes i s'ha quedat sense parella.
Vam pensar en un tema original per fer l'exposició i vam triar els reis mags. Vam triar aquest tema perquè pensem que tots els nostres companys han passat per aquesta experiència de els sentiments com la il·lusió, la sorpresa, l'alegria; s'estan perdent a mesura que ens fem grans i pensem que si els revisquéssim viuríem un Nadal ple d'emocions i felicitat.
Vam triar fer-ho més original que les primeres exposicions que havíem vist fent la nostra exposició diferent.
El primer que vam fer diferent va ser que vam voler fer-ho com si fos un conte ja que ho veiem apropiat amb aquest tema. Aquest canvi penso que ha estat bastant valent ja que alhora que expliques un conte has de tenir cura de l'entonació perquè és un factor molt important.
El segon canvi no va ser un canvi radical com el primer sinó que al veure que els professors remarcaven molt el treballar amb les diapositives. Nosaltres en la nostra presentació no vam posar text només el necessari. L'important en el nostre suport multimèdia han estat les animacions, les imatges i el vídeo. Les imatges generalment han estat nostres de quan èrem petites i el vídeo l'hem creat nosaltres mateixes amb els nostres vídeos familiars i la cançó dels reis mags.

Cultura Lliure i Programari lliure

CULTURA LLIURE:


Com a Cultura lliure podria englobar-se tota aquella creació, i el moviment que la promou, que advoca per l'elaboració i difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat equiparables als del programari lliure. 

Són habituals les reflexions al voltant de la propietat intel·lectual, els drets d'autor, el copyleft o el paper de les xarxes P2P.

Un exemple de cultura lliure és la mateixa Viquipèdia.

PROGRAMARI LLIURE:

El programari lliure (en anglès free software) és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.
Com que el programari es pot redistribuir lliurement, en general es pot trobar gratuïtament a Internet, o a un cost baix si l'adquirim per mitjà d'altres medis (CD-Rom, DVD, disquets...). A causa d'això, els models de negoci basats en programari lliurenormalment es basen en proporcionar serveis de valor afegit com suport tècnic, cursos de preparació, personalització, integració, o certificació.
En general, es pot dir que un programa és lliure si permet les quatre llibertats definides per la Free Software Foundation:
  • La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit (llibertat 0).
  • La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies (llibertat 1). L'accés al codi font és un requisit.
  • La llibertat de redistribuir còpies (llibertat 2)
  • La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar (llibertat 3). Igual que a la llibertat 1, l'accés al codi font és un requisit.
No s'ha de confondre amb el programari gratuït (en anglès freeware), que inclou en algunes ocasions el seu codi font, encara que no sigui lliure, a diferència delprogramari lliure, ja que no se'ns asseguren els drets a la modificació i redistribució del programa. 

El JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia, desenvolupat en la plataforma Java.
És una aplicació de programari lliure basada en estàndards oberts que funciona en diversos entorns operatius: Linux, Mac OS X, Windows i Solaris.


Programari local
És el que està instal·lat dins del disc dur. Ex: Microsoft Office (que està dins l’ordinador)
Els programes que ens descarreguem d’Internet també són locals perquè es guarden dins del disc dur.

Programari on-line

Està instal·lat al servidor d’internet. Ex. Prezi

Gestió d'arxius: són aquells arxius que tens en el PC.

Arxius on-line: són aquells que estan penjats en línia

informació extreta:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Programari_lliure
http://ca.wikipedia.org/wiki/Cultura_lliure
http://www.localret.cat/noticias/el-programari-lliure-demostra-la-seva-utilitat-a-les-administracions-locals
http://clic.xtec.cat/ca/jclic/

Prezi

Prezi és una aplicació de presentació en línia i una eina narrativa, que fa servir un sol llenç en comptes de diapositives tradicionals i separades.


La seva peculiaritat és que no utilitza transparències, sinó que tot s'integra en un gran llenç virtual on enganxarem les nostres imatges, textos i vídeos. En estar tot situat en una gran full en blanc, la forma de controlar en quin ordre es visualitza la informació serà programant la càmera perquè es mogui al llarg de la presentació.

Així que en comptes de passar pàgines, l'usuari anirà veient com sobrevola la informació a través de zooms, girs i desplaçaments de càmera, donant-li així un estil més dinàmic pel que fa a una presentació convencional.

Les característiques principals d'aquest programa són:

-Programa on-line per fer presentacions

-Senzill d'utilitzar

-No hi ha un ordre preestablert,s'ha de crear

-Podem editar i visionar cooperativament

-El treball d'imatges és important


-Podem treballar a partir de metàfores visuals


-És dinàmic i permet passar ràpidament del concret al general(efecte zoom)


-És gratuït i té una versió educativa


-Es treballa en un espai en blanc a diferència del Power Point

-Podem copiar un Prezi existent i modificar-lo

 -No hi ha diapositives

- És un entorn On-line. Pot ser públic, privat i compartit

- Treballa en flash

- En el Power Point tenim diapositives i en Prezi tenim un gran espai de treball sense divisions

-Les divisions les fem amb frames

-És un entorn multimèdia i podem disposar els elements a qualsevol lloc de l'espai

- Permet representar els continguts a través de metàfores visuals

- És de funcionament senzill

- Solament podem canviar la plantilla però no el tipus de lletra o el fons o...

- L'ordre el podem definir a través d'un path lliurement

-Els moviments de pantalla del Prezi utilitzen intensivament el zoom dotant-los de gran dinamisme.

-Possibilitats de compartir les creacions


Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i expèrienies per a docents

Què és un blog
Un blog és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d’un autor o diversos autors, apareix en primer lloc el més recent, on l’autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que consideri pertinet. El terme blog prové de les paraules web i log, s’utilitza perfectament quan l’autor escriu sobre la seva pròpia vida com si fos un diari, però publicat a internet en línia.

Hi ha quatre elements imprescindibles per l'aprenentatge:
  • Pensar
  • Escriure
  • Participar
  • Compartir
Alguns conceptes 

- Web 2.0:eina que permet la creació de contingut i compartir-lo.

- Blogosfera: terme que agrupa tots els weblogs i té la funció de regular la qualitat dels continguts.

- Etiquetes: són elements que faciliten l'organització i identificació dels continguts, una manera d'organitzar la informació cada vegada més comuna en entorns virtuals i en la web 2.0.

- Blogroll: és un element molt importat que estableix relacions amb altres blogs, i perquè realment sigui efectiu cal ser molt acurat a l’hora d’elaborar-lo.

Classes de blogs

- Blogs de centre: revistes digitals, integren textos informatius, d’opinió, difonen programes educatius. 

- Blogs destinats a seminaris i cursos de formació en TIC per al professorat: recurs perquè els assistents tinguin informació a disposició de manera permanent.

- Blogs de professors: comunicar les seves reflexions sobre  educació.

Blogs d'aula

- Blog d'aula del professor: la funció és proporcionar als alumnes informació, proposar activitats complementàries, donar instruccions per a tasques diverses, mostrar recursos multimèdia i enllaços a llocs d’interès, mostrar mitjançant recursos multimèdia activitats
realitzades a l’aula.


- Blog de professor-alumnes: professors penjen activitat,els alumnes la realitzen o creen debats...

-  Blog d'aula de l'alumne: els blogs creats i administrats individualment pels alumnes.

Tota aquesta informació ha sigut extreta de: BALAGUÉ, F.; ZAYAS, F. Usos educatius dels blogs. recursos, orientacions i experiències per a docents. Barcelona: editorial UOC, 2010.

12 Propostes d'us creatiu i multimedia de Power Point

El dia 14 vam treballar un text sobre les 12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point, fet pel nostre professor de GTIC. 

Aquest text ens parla sobre dues de les maneres d'ús de la presentació amb Power Point, la tradicional i la creativa. 
A partir d' aquí, ens mostra una sèrie d'avantatges i inconvenients, com en el cas de l'ús tradicional on el principal problema és l'excés de lletra en una mateixa diapositiva.
Vem observar diferents Power d'alumnes de altres anys i vem veure les coses que no teniam que fer, com posar color de lletres cridaners sobre fons clars o massa foscos i molts exemples mes.
Un power que em va agradar molt va ser el de la entrevista o reunió de pares en el qual nomès es podien veure imatges no tenia cap tipus de lletre i creava al power amb un suport de la explicació i no com a eina principal de la prensentació.
Vem apendre que són els llorigons: que és captar l'atenció dels alumnes per tal de que se n'adonin de les trampes que el proposa el Power Point al llarg de la presentació. Els exemples que vam observar a la classe van ser diversos però el que em va agradar mes va ser el de un dia per barcelona que texplicava l'aquarium i el tibidavo però amb erros per veure si els trobaves.

Podem dividir les presentacions en dos models: les tradicionals i les creatives. Observem-ne les característiques de cadascuna:


Utilització tradicional de les presentacions:

Avantatges: 

- L'alumne sempre té en pantalla una guia d'allò que el professor està explicant.
- Permet incorporar imatgges il·lustratives.
- Permet crear esquemes per tal que la materia sigui més entenedora.
- Es poden afegir vídeos, imatges, so, animacions...
- L'alumne té més facilitat per pendre apunts.

Desavantatges:

- Moltes vegades hi ha massa informació en les diapositives i no es llegeix amb claredat.
- L'orador no explica o relata, sinó que simplement llegeix.
- Les formes i colors no tenen una finalitat.
- Hi pot haver un abús d'elements multimedials.


Ús creatiu:

Hi ha un seguit de trets que identifiqun un ús concret de les presentacions com a modalitat innovadora. Alguns d'aquests trets són:

- Treballen en espais i moments que van més enllà de la situació de classe formal.
- Les presentacions cerquen i provoquen la interacció entre l'alumne i el professor o entre l'alumne i l'alumne.
- Presentacions que flexibilitzen el discurs de l'educador.
- Presentacions que faciliten la creació i l'aprenentatge.

Seguidament, hi ha un grup de propostes d'ús creatiu, observem-les:

- No crear un Power Point amb moltes imatges, sinó una diapositiva central que contingués una miniatura de totes les fotos i que al clicar a sobre s'obrís una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada. Així doncs, podem anar endevant i enrere sempre i evitem un discurs lineal.
- El Power Point l'hauríem d'utilitzar més per expressar preguntes cap als alumnes, i així crearíem interacció.
- Posar hipervíncles al Power Point amb més activitats relacionades amb el tema del qual s'està parlant, per tal que l'alumne es pugui preparar millor.
- No cal portar sempre les presentacions acabades a classe. El fet de que l'alumne i el mestre la creiin junts és una bona activitat.
- Les imatges i la música triades sempre hauran de tenir una finalitat.


Link on explica les 12 propostes d'us creatiu i multimedia de Power Point:

Com parlar bé en public!

L'altre dia a la classe de COED vam mirar un vídeo de Sir Ken Robinson.
Tractava sobre una conferència sobre si les escoles maten la creativitat dels nens. 
A Coed ens va fer veure aquest vídeo perquè treballèssim sobre ell. 
El treball consistia a agafar apunts sobre la forma en que dòna la conferència i el contigut d'aquesta conferència. 
Primer ens va posar el vídeo i cadascú va aprendre apunts del contingut i de la forma. Un cop ja visionat el vídeo i cadascú amb els apunts respectius ens vam agrupar en grups. 
Cada grup havia de posar els seus apunts en comú i treure un treball de grup sobre el contingut de la conferència i la forma en la que el senyor Ken Robinson la dona. 
El treball un cop acabat l'hem tingut que penjar en el blink perquè el professor pugui observar cadascún dels treballs online. 

Treball del grup:

LAS ESCUELAS MATAN LA CREATIVIDAD”, Sir Ken Robinson


El vídeo que hem vist a classe tracta d’un home, Ken Robinson, parlant sobre la relació que hi ha entre la creativitat i l’educació. Aquest explica que les dues coses són importants per igual, però que actualment a través de l’educació estem eliminant la creativitat.


El que parla i la manera en com ho fa està relacionat perquè tot ho explica de manera creativa.
Al fer l’anàlisi formal del vídeo podem veure que Ken Robinson a l’hora de començar la seva explicació transmet una mica d’inseguretat ja que té la veu tremolosa, però a mesura que va avançant deixa de fer-ho.


Al llarg del vídeo veiem que l’orador utilitza un to familiar i això fa que els espectadors li tinguin confiança i el sentin proper a ells. Totes aquestes tècniques que utilitza mentre parla les acompanya amb paròdia i ironia, però a la vegada amb serietat pel tipus de tema que està tractant.


Les explicacions que dóna són entenedores, i això ho aconsegueix al utilitzar preguntes retòriques i al exemplificar amb experiències pròpies tot allò que explica.
La seva posició envers al públic és bona ja que reparteix la seva mirada arreu, tot i que hi ha una manca de gesticulació.

A continuació us afageixo el vídeo perquè li pogueu donar un cop d'ull sobre la conferència: las escuelas matan la creatividad TED 2006.
                            

Videolliçons i Videosmotivadors!

El dia 7/10/13 a classe del Gtic vam llegir varies parts del llibre FERRÉS,J(1992): Vídeo y educación. Ed Paidós. Barcelona. 
Vem llegir aquestes parts del llibre: Un nuevo hombre, un nuevo modo de conocer y un nuevo lenguaje. A part vem obsevar un power ponit que en nostre professor ens va ensenyar deprès de haver llegit les parts del llibre perquè entenguesim els conceptes. La informació que ens proporcionaba aquestes lectures va ser saber algunes de les funcions que fa en nostre cervell amb l'hemisferi dret i l'hemisferi esquerra. 
Vem descobrir que l'hemisferi dret, que és la part esquerra del cos i es dedica al reconeixament de cares, reconstrucció de conjunts, síntesis, dimensions artístiques i simbòliques. I l'hemisferi esquerra, que es la part dreta del nostre cervell es dedica a la lectura, el càlcul, l'escriptura, l'aritmètica ila abstracció i classificació. De la separació mostrada vem treure dues maneres de captar les coses: duradera i instantània. I desprès de tota la explicació teòrica vem veure dos tipus de vídeo on es mostra aquests exemples:

Exemples de la web edu3.cat .

Videollinçons: són els (vídeos durant) significa que aprens mentre els mires.


Edu3.cat
Video sobre la Breu història de Catalunya

Videomotivador: són els (vídeos desprès) significa que fins que no acaba no entens el significat o la metàfora del contingut del video.

Edu3.cat

Video Dinner for two.

Aqui os deixo el link on podreu veure el llibre online sobre el que he estat explicant: 
http://books.google.es/books?id=R42bS1pdfikC&printsec=frontcover&hl=es#v=onepage&q&f=false

dilluns, 28 d’octubre del 2013

Els sites i Software privatiu i Software lliure!

Sites:

Avui em après que són el sites: són eines gratuites que permeten crear sencilles pàgines web.
Em fet una serie de passos per crear la nostra pàgina web.
Titol de la web, crear plantilla, etiquetar la pàgina, pujar un vídeo de youtobe, hem colocat els autors de la web, Hem afegit gadgets a la barra lateral esquerra de la web on podem seleccionar varies entrades, les pàgines d'interès.


Blog Un bon comunicador


Vegem les diferències entre software privatiu i software lliure:



Software privatiu
lne.es


Programa que està sotmès a restriccions sobre el seu ús, la seva modificació o la seva distribució. No acompleix alguna de les quatre llibertats de Software lliure: no es pot descarregar lliurement (s’ha de pagar), no es pot modificar perquè el seu codi font no és públic, no es pot distribuir lliurement i només e pot utilitzar en un àmbit definit. Si es produeix qualsevol violació d’aquestes restriccions és un delicte, pirateria informàtica.

Ex: Office.


unaaldia.hispasec.com

Software lliure (programari lliure)

Programa que es pot utilitzar en qualsevol àmbit, es pot descarregar gratuïtament, distribuir-lo, modificar el seu codi font i distribuir les modificacions de forma lliure.

Ex: Mozilla Firefox


dimecres, 16 d’octubre del 2013

Com analitzar un bloc!

 Preguntes per analitzar una sèrie de blocs educatius:
  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....)
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
  • Qui els publica?
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
  • Quina plataforma utilitzen?
  • Com són les entrades?
  • Quines competències s’hi treballa?
  • Hi ha comentaris?
  • A qui va dirigit?
  • Hi ha blocroll?
El bloc que he escollit per analitzar és: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/




Aquest blog és d'una mestra que ens explica les activitats que realitza amb la seva classe. Aquest blog està dirigit per els pares i altres mestres que vulguin compartir les seves experiències a l'aula. Ens ensenya materials, recursos, excursions i enllaços d'interès. 

Hi ha publicats continguts molt diversos i amb formats diferents, presentacions, imatges, enllaços,vídeos, escrits...
Presenta una estructura formada per vàries parts. Una capçalera amb el títol del blog. Just a sota del títol té sis menús, cinc d’ells van a pàgines estàtiques sobre les altres classes de l'escola. Una columna central.
La plataforma que ha utilitzat per crear el seu blog és Blogger.
Les entrades mostren diferents activitats i experiències que ha tingut amb els seus alumnes.
Algunes de les entrades contenen comentaris de persones interessades en aquest àmbit que li aporten la seva opinió

Per fer aquest anàlisi primer he observat tot el que presenta i com ho estructura, després ho he valorat i per últim he pensat en tot allò que es podria afegir o millorar.


  1. El que es veu:

Només obrir el blog veus un gadget que a l’esquerra té un rellotge i d'un calendari. Té un fons amb ratlles de color fosc per centrar la vista en la lletra. Sota de la capçalera hi ha unes pàgines estàtiques. La columna principal conté les etiquetes que classifiquen les publicacions fetes, les entrades publicades amb títol gran amb lletres de color taronja arxius i lloc d'interes, organitzades amb cronologia inversa i la data de la seva publicació també està amb lletres molt grans de color gris. Les entrades contenen text escrit amb una lletra majúscula amb imatges grans, ens fa una descripció dia a dia del que fan a l'escola. Sota de cada entrada hi ha la possibilitat d’escriure un comentari.  A l’esquerra hi ha una barra lateral que conté pàgines d’interès de l’autor, seguidors, cercador del blog, col·laboracions, blogroll, calendari, rellotge, bústia de notícies, llista de comentaris, el nom dels col·laboradors, blog, enllaços a pàgines d’activitats i contes.


   2. La meva opinió:

Considero que la tria del color dels títols i del text en general és correcte respecte el color utilitzat en els diferents fons, ja que permet una fàcil i clara lectura.  És un bloc ple de activitats i imatges que agraden i proporcionen diferents idees a altres lectors per poder realitzar-les.
és un bloc simple, no posen gaire color però això fa que estiguis més interesat en el contingut que amb les aplicacions. Les grandàries de les lletres són correctes. Però jo el faria una mica més visible per cridar una mica més a l'espectador o lector.
M’agrada el fet que ofereixi una gran quantitat de recursos variats que poden ser molt útils per a tothom. A més, les explicacions de les seves experiències com a mestre poden servir d’exemple per a molts altres. 


     3. Aspectes que milloraria:

·                     Intentaria utilitzar un fons de colors més clars.
·                     El títol del blog el posaria mes cridaner i el canviaria de color.
·                     Etiquetaria millor les entrades
·                     Les dates no fa falta que siguin tan grans.
·                    I posaria llicencia de creative commons



Lloc d'informació: 

http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Creative Commons i Copyright!

Aprenent què és Creative Commons:                 
                                                                             



Creative Commons (CC) és una organització sense ànims de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des de els drets de l'autor fins al domini públic. 


S'ha de anar en compte perquè aquests archius que agafem d'internet tenen propietari i estariem cometent un delicte.



Diferentes restriccions i llicències que autoritzen certs usos d'aquets archius.

Les combinacions es generen al voltant de quatre condicions bàsiques:

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement, o Attribution (by): sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.


  • Creative Commons: No Comercial No comercial, o Non Commercial (nc): no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.

  • Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades, o No derivative works (nd): no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.

  • Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual, o Share alike (sa): si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.

Combinant les condicions obtenim les següents sis llicències:

  • Creative Commons: Reconeixement Reconeixement (cc-by): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la generació i distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc): es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): no es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): no es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.


                           


El Copyright , que s'utilitza per indicar que una obra està subjecte al dret de l'autor i per tant no tens la llibertat de poder copiar, publicar,... la informació d'aquella pàgina en un altre lloc.





Com cercar material CC?

Hem de vigilar a l’hora d’obtenir informació de les pàgines web. Hem de treure-la de llocs que sabem que hi podem copiar.
rrhhsocialmedia.com

Imatges
- Flickr portal web amb llicència Creative Commons
El Flickr és un programa de fotografia, les quals tenen molt bona qualitat. Tot i això, no totes es poden agafar.
Some rights reserved --> Podem copiar les imatges.
All rights reserved --> No podem copiar les imatges.
- Wikimedia commons
- De Wikipedia, gairebé totes es poden agafar.
- Tumblr i Instagram

Text
Qualsevol pàgina web hem de mirar la llicència (si és Some right reserved o All right reserved).
Tot i això, la llei permet la cita de qualsevol document sempre que es digui d’on s’ha extret.

Música
- Jamendo 
blog.desdelinux.net

Programa del qual et pots descarregar música (no coneguda) de forma gratuïta.

Vídeo 
- YouTube     
És un lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos.
- Vimeo
Així que ara ja ho saps! Pensa en entrar en aquests programes sempre que necessitis informació!

informació extreta de:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

http://en.wikipedia.org/wiki/Copyright

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Copyright_Act_of_1891

http://www.periodismociudadano.com/2013/08/21/10-sitios-imprescindibles-para-buscar-imagenes-bajo-licencia-creative-commons/

http://www.jamendo.com/es/