dilluns, 23 de setembre del 2013

El llibre del passat i del futur i Joan Ferres



Avui hem de entregar el treball de GTIC, haviem de fer un treball amb el Google Drive, el tema que vem escollir per fer aquest treball és sobre informar i parlar del llibre digital i del llibre imprès; de saber el significat, les seves utilitats, les diferències i els inconvenients i avantatges entre els llibres. Hem creat un apartat en el qual hem fet una enquesta de si desapareixerà el llibre imprès?, I esperem moltes respostes aquesta pregunta!

La veritat es que es la primera vegada que treballavem totes amb aquest programa, però crec que ens hem entes força be i ens hem ajudat mutuament per poder-lo fer de la millor manera que em pogut. 

En el document hem fet un apartat que posa, "clica-hi", allà hem fet dos enllaços, per així, poder accedir al power i al questionari directament.
Espero que tothom gaudeixi del nostre treball!!


                                                                                                                                                       
                                            


A classe vam  llegir uns quants capítols del llibre Vídeo i educación de Joan Ferres.
A continuació us els presento, les idees importants d'aquests:
  • El miedo al cambio. Primer va venir la màquina d'escriure que feia cartes cal·ligrafiades (més personal) després, la ploma estilogràfica (la requerien alguns documents importants). L'home sempre ha tingut por al canvi, i això, va relacionat amb un sentiment d'inseguretat. I la por al canvi i l'obsessió pel passat han portat a l'escola a la inadaptació.
  • Un nuevo hombre. Hemisferi esquerre (dóna ordres a la part dreta del cos): Ens permet dur a terme: lectura, escriptura, càlcul, aritmètica, classificació. Abstracció, hemisferi intel·lectual. Hemisferi dret (dóna ordres a la part esquerra). Permet el reconeixement de rostres, reconeixement de formes, recordar sons, dimensions artístiques i simbòliques. Síntesis, hemisferi emocional.
  • Un nuevo lenguaje. Expressar-se audiovisualment: comunicar les idees a través de les emocions. Forma d'expressió que comunica les idees a través de les imatges:Operació analítica, racional i precisa: llegir text: imatge-idees-emoció. Operació global, sintètica i primària: mirar imatge: imatge-emoció-idees.

  Informació extreta:

Les webquests i web 2.0

Les webquests:

Una de les activitats que hem de fer a GTIC és saber penjar un vídeo en el nostre blog. Per fer aquesta activitat he tingut que veure aquest vídeo.


Edu3.cat



El vídeo està extret de la pàgina web:  http://www.edu3.cat , dins aquest espai podreu trobar vídeos sobre els temes que vulgueu. La pàgina està dissenyada d'una manera la qual en la pàgina principal t'organitza els vídeos en set temes principals com poden ser les matemàtiques, les ciències socials...Aquest vídeo precisament el trobaríem en l'àmbit de la tecnologia, la tutoria i les ciències naturals. El vídeo tracta sobre les webquests. Una webquest tracta d'una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. Aquesta webquest tracta sobre els signes zodiacals.Les webquests són un recurs molt pràctic ja que els alumnes es diverteixen alhora que aprenen. 

WEB 2.0:

El terme Web 2.0 (emprat des del 2006 fins a l’actualitat) s’associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. Alguns exemples del Web 2.0 serien les comunitats basades en web, els llocs de P2P, els wikis i els blogs. Un lloc Web 2.0 permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; enfront dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se'ls proporciona
El concepte "Web 2.0" va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2004. En general, quan esmentem el terme Web 2.0 ens referim a una sèrie d'aplicacions i pàgines d'Internet que utilitzen la intel·ligència col·lectiva i la per proporcionar serveis interactius en xarxa.

Per compartir en la Web 2.0 s’utilitzen un seguit d’eines, entre les que es poden destacar:
  • Blog
  • Wikis
  • Xarxes socials
Informació extreta de Viquipèdia

dilluns, 16 de setembre del 2013

El començament!

Avui dia 16 de setembre começa la meva aventura a la universitat, estic a la meva primera classe de GTIC on em dono compte el repte que me plantejat a mi mateixa que és aconseguir ser una bona educadora!